Ombygning af lejlighed

Ved ombygning skal gældende regler i Københavns Kommune overholdes. Læs om reglerne her, og om fuldmagt her.  Hvis du er i tvivl, så kontakt bestyrelsen eller foreningens ejendomsinspektør.

Ved ændring af fjernvarme installationen i lejligheden (eksempelvis nedtagning af en radiator), skal du kontakte foreningens gårdmand før ændringen. Bestyrelsen ser helst, at foreningens VVS firma laver disse ændringer. Du finder foreningens håndværkere her.

Ved ombygning af køkken og badeværelse, skal du være særlig opmærksom regler vedrørende foreningens ventilationssystem. Læs notat fra vores rådgiver her. Yderligere er det ikke tilladt at opstille en seperat bruser i et værelse. Læs her.

Ved fjernelse af gasrør skal andelshaver selv stå for omkostningerne. Fjernelse af gasrør skal ske af autoriseret person, herunder plombering af rør og brandsikring i etageadskillelse, hvor rør tidligere har været. Foreningens VVS-firma skal gennemgå efterfølgende for at sikre, at fjernelse af rør er sket korrekt. Inden fjernelse af gasrør, skal under- og overbeboere for den pågældende gasstreng (højre eller venstre side af opgang) give skriftlig tilsagn til afbrydelse af gas og hver andelshavere skal sende dette på mail til foreningens administrator.

Foreningen betaler 1 times gratis rådgivning hos ejendomsinspektør, uanset om det er en generel forespørgsel eller renovering/ etablering af badeværelse. Ved ombygning af vådrum (badeværelse) skal foreningens ejendomsinspektør kontaktes før ombygningen starter. Ejendomsinspektøren skal kontrollere vådrumsmembran og bærejern og denne udgift afholdes af andelshaveren selv. Du skal derudover være opmærksom på regler og forløb vedrørende vådrumsmembran, læs vedhæftede notat fra vores rådgiver som som pdf. Hvis der ønskes vandbåren gulvvarme (varme i gulvet) skal ejendomsinspektør ligeledes godkende dette og udgift afholdes også af andelshaver. Der skal opsættes måler til gulvvarme.

BEMÆRK, at pga. af det lave vandtryk i København, så skriver HOFOR på sin hjemmeside, at især beboere på 4. og 5. sal kan have behov for armaturer i laveste trykgruppe. Hvis du er i tvivl med indkøb af armatur, så kontakt foreningens ejendomsinspektør.